Hvilket utdanningsprogram skal du velge, Tromsøregionen?

Under finner du oversikt over de ulike utdanningsprogrammene og hvilke videregående skoler som tilbyr disse i Tromsøregionen.  Ved å klikke på utdanningsprogrammene i lista under, vil du finne en kort informasjon om det enkelte utdanningsprogram og hva som kjennetegner det. Du må vurdere hvilket du har lyst å få vite mer om.  

Dersom flere skoler tilbyr samme utdanningsprogram, vil du få tildelt plass på ett av utdanningsprogrammene du har valgt.

Breivang videregående skole

Design og håndverk

Hva er design og håndverk?

Design og håndverk har stor bredde og rike tradisjoner - håndverksmessig, materialmessig og kulturhistorisk, noe du lærer om på Breivang.

Har du gode kreative evner og anlegg? 

 Vil du jobbe med kreative håndverksfag - fra idè til ferdig produkt? Ønsker du å utvikle dine skapende evner og din estetiske kompetanse?

Liker du å arbeide med hendene? 

Er du nøyaktig, har estetisk sans og liker å jobbe både selvstendig og sammen med andre?

Ønsker du å bli en håndverker?

Ønsker du åp bli frisør?

Da kan design og håndverk være noe for deg:--))

Les mer om design og håndverk på vilbli.no

SERVICE OG SAMFERDSEL

Hva er service og samferdsel?

 

Liker du å møte nye mennesker? Liker du å finne gode løsninger? Liker du å samarbeide med andre mennesker?

På Service og samferdsel lærer du å jobbe i samspill med andre for å finne de beste løsningene for dine kunder og gjester. Service og samferdsel fører til flere og varierte yrker og behovet for kvalifiserte fagpersoner er stort.

På vg1 lærer du om markedsføring og salg, administrasjon og økonomi samt sikkerhet og transport hvor alle fagene er knyttet opp til valg på vg2. På vg2 kan du velge mellom linjene Reiseliv, Salg, service og sikkerhet, Transport og logistikk samt IKT-servicefag.

Du kan få fagbrev i et mangfold av yrker som for eksempel reiselivsmedarbeider, resepsjonist, yrkessjåfør, salgsmedarbeider, vekter, logistikkoperatør, IKT-servicefag og kontormedarbeider. 

Medier og kommunikasjon = studiespesialisering

Liker du å arbeide med tekst, lyd eller bilde? Er du interessert i reklame og digitale medier? Planlegger du videre studier på universitet eller høgskole? Da er Medier og kommunikasjon (MK) noe for deg.